Kranio-Sakral Terapi

E-mail Print PDF
There are no translations available.

Kranio-Sakral Terapi  er en blid og dybdegående behandling, som guider kroppen til afspænding af muskler og væv og åbner for et flow af energi i krop og sind. Behandleren bruger lette tryk og klienten har tøj på. Behandlingen kan hjælpe ved bl.a.:  Hovedpine/migræne, Kæbespændinger, Ryg/skulder/nakke problemer, Behov for afspænding v fx stress, Frigøre følelsesmæssige spændinger i vævet fra traumatiske oplevelser som slag, styrt og ulykker.

.

Hvad er Kranio-Sakral Terapi?

Kranio Sakral Terapi er udviklet af dr. John Upledger. I 1971 var Dr. John Upledger medhjælper under en kirurgisk operation på en af hans patienter, hvor der skulle at fjernes forkalket plak som havde sat sig på den hårde hjernehinde i nakken omkring rygsøjlen. Dr. Upledgers opgave var at stabilisere membranen imens kirurgen fjernede plakken. Dette viste sig at være en umulig opgave på grund af en bølgelignende rytmisk bevægelse inde i hinden. Bevægelsen havde en rytme på omkring 8 omgange pr. minut.

Den hårde hjernehinde (Dura Mater) som omslutter det centrale nervesystem, er tilhæftet på knoglerne ved kraniet og korsbenet. Hinden og de tilhæftede knogler, cerebrospinalvæsken og indersiden af kraniehinden danner tilsammen det craniosacrale system. Navnet CranioSacral terapi kommer af ordene Cranio - Kranie og Sacral - Korsben.

Denne rytmiske bevægelse som dr. Upledger fandt, findes i dette system. Det er antaget at bevægelsen kommer på grund af produktion og genoptagelse af cerebrospinalvæsken. Dette kaldes den craniosacrale rytme og dens cyklus er på 6 -12 runder pr. minut i en sundt voksent menneske.

Craniosacral systemet er et essentielt system i kroppen, som kan påvirke og bliver påvirket af andre systemer; som det endokrine-, nerve-, cardiovascular- og tarmesystemet. På grund af disse forbindelser til de andre systemer er CranioSacral terapiens helbredende virkning er stort set ubegrænset.

Traumatiske oplevelser så som slag, styrt, ulykker o.a. sætter deres spor i bindevævet. Hvis hændelsen sker i en situation hvor personen er stærkt følelsesmæssig påvirket, er kroppen ikke er i stand til at rumme det og følelserne bliver derfor 'lukket inde' i bindevævet og opbevaret der i et ikke funktionelt stadie.

En metode til at frigøre følelsesmæssige spændinger i vævet kaldes SomatoEmotional Release® og er en behandling hvor der bruges forskellige psykologiske metoder sammen med den fysiske behandling. Dette skaber en effektiv og sikker ramme for forløsning.

CranioSacral terapi som inkluderer SomatoEmotional Release® er en holistisk fremgangsmåde, som hjælper patienten til at erkende, at hvert personligt problem, kan have indflydelse på ens helbredstilstand. Dette kan være stor hjælp i behandling af psykosomatiske sygdomstilstande, og den er med stor succes blevet brugt i Amerika, til at hjælpe krigs veteraner til at erkende og overvinde deres post-traumatiske stress forstyrrelser (PTSD)

Behandler: Ditte Hofman Lessner er uddannet hos Upledger Institute i København i Kranio Sacral Terapi CST 1, CST 2, SER1, SER2, CST Advance 1, Nervemodul 1, afsluttende bestået eksamen som Kranio Sakral terapeut.